Du är inte ensam som läser Fiskejournalen – utan tvärtom tillhör du en stor och växande skara. 2019 blev Fiskejournalens stora rekordår på webben. 1,2 miljoner läsare besökte sidan vilket ger en besöksökning på hela 40 procent mot tidigare år. " />
Annons
Rekordår för Fiskejournalen – växer med sin miljonpublik! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Chefredaktören Anders Holm gläds över Fiskejournalens framgångar. Foto: Ulf Börjesson
Rekordår för Fiskejournalen – växer med sin miljonpublik!

Du är inte ensam som läser Fiskejournalen – utan tvärtom tillhör du en stor och växande skara. 2019 blev Fiskejournalens stora rekordår på webben. 1,2 miljoner läsare besökte sidan vilket ger en besöksökning på hela 40 procent mot tidigare år.

– Sportfiske engagerar! Sedan ser vi såklart detta lite som ett kvitto på att vi fått till en mix av vassa nyheter, tips och fiskeglädje, säger Fiskejournalens nöjde chefredaktör Anders Holm.

Anders Lundin, nyhetsredaktör.

Fiskejournalen har länge haft en trogen läsarkrets på webben. Under 2019 ökade besökarna med 40 procent mot tidigare år och sprängde miljonvallen med råge. När året stängde hade hela 1,2 miljoner läsare besökt sidan.

– Vi har alltid varit starka på fisketips och fångstmetoder på webben. Fiskejournalen.se har varit den naturliga platsen för många av våra läsare när de sökt information om var, hur och när det ska fiska. Så där har vi bara fortsatt på inslagen väg. Det som gett resultat är att vi vässat nyhetsrapporteringen. Sveriges sportfiskare börjar vänja sig vid att vi kan ge den nyhetsbevakningen de behöver för att hålla sig uppdaterade med sin livsstil, säger chefredaktör Anders Holm.

Mathias Arnham, webbredaktör.

Anders Lundin är motorn i nyhetsarbetet och har en lång erfarenhet från dagspress. Som ett komplement till artiklar om fiskeglädje och rekordfångster skapar hans ifrågasättande artiklar bredden på sajten. Tillsammans med webbredaktören Mathias Arnham och resten av redaktionsgänget skannas både nationella och internationella forum av, och godbitar plockas ut som svenska sportfiskare kan ha intresse av, samt att de oförtrutet jagar efter egna nyheter. Samtidigt uppskattas så klart nyhetstips i alla dess former från er läsare.

– Det är kul att fiska, och det är den röda tråden i det vi publicerar i tidningen och på webben. Men vi får inte blunda för det som påverkar vår livsstil negativt. Där är det viktigt att vi rapporterar sakligt och korrekt och att vi har en erfaren journalist som Anders Lundin på redaktionen. Han kan ställa de obekväma frågor som landets sportfiskare behöver svar på. Anders och nyhetsbevakningen är oerhört viktig, säger Anders Holm.

Anders Lundin, som har sin utgångspunkt i jämtländska Offerdal, säger att den stora utmaningen för de flesta redaktioner är att hitta nya läsare, samtidigt som de inte får försumma den trogna läsarskaran.

– Jag brinner personligen för superlokala nyheter, i synnerhet från geografiska områden som det kanske råder mediaskugga över annars. Sådana nyheter engagerar och kan bygga långvariga relationer. En av mina drivkrafter är faktiskt att skriva om fiskare och miljökämpar som inte har något behov av att synas, utan som bara fiskar och verkar för sin egen skull, inte för att behaga marknaden eller egot. Där hittar jag ofta guldkorn, och närmar mig fiskets själ, om jag nu lyckas få dem att ställa upp, säger Anders Lundin och skrattar.

Med 4,6 miljoner läsningar av olika artiklar på sidan under året kommer redaktionen fortsätta på den inslagna vägen under 2020. Fiskeglädje, tips, rekordfångster och vassa nyheter. Allt på en och samma sida. Fortsätt att tipsa oss om det som händer.

Här nedan hittar du ett axplock av Fiskejournalens engagerande artiklar:

Same efter Girjas-domen: Det här kan bli bättre för fiskare!

Fisken i Norrköping bortskrämda av sprängningar?

Klart med svenskt landslag – kaptenen vädjar om stöd

Bjeveröds fiske läggs ned efter flera motgångar

 

Relaterad nyhet från din region
59 minuter sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Du kanske även gillar detta