Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige
Imac Ocean Scout är en serie resespön från Svendsen-Sport för havsfiskaren som lätt packas ner i resväskan.
Resespön för havsfiskaren

Imax Ocean Scout är en serie flerdelade havsfiskespön som går att packa ner i resväskan. 

Spöna är designade för havsfiske och är ett utmärkt alternativ för havsfiskaren som vill slippa att ta med spötuben på fiskeresan. De har en stark klinga i 24-tons grafit och har greppsäkra handtag. Spöringarna är extra tåliga mot både saltvatten och nötning från flätlinor.

Rullfästena är av ”heavy duty” typ och klingan har starka spigot-holkar.

Serien innehåller spön för surfcasting, för båtfiske och kommer i en hård förvaringsväska. Cirkapriset är från 1 999 kronor. Mer info: www.svendsen-sport.dk

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
67 år gammalt världsrekord kan vara slaget

IGFA berättar att världsrekordet på vit havsabborre (white seabass) kan vara slaget. Det är sportfiskaren Ricardo Reyes Martinez som ligger bakom fångsten som togs från land sydväst om La Paz i Mexiko.

För oss skandinaver så är arten white seabass, eller Atractoscion nobilis som den heter på latin föga känd. Men i USA och Mexiko så är fisken omtalad som en av de vassaste sportfiskarna. Nyligen lyckades mexikanaren Ricardo Reyes Martinez med kraftprovet att ta den största vita havsabborren någonsin, en best på imponerande 39,9 kilo. Blir fisken godkänd hos IGFA så innebär det både nytt All-Tackle-rekord och nytt 30-punds linrekord (för män), på en och samma gång.

Ricardo ”surfcastade” från stranden sydväst om staden La Paz i Mexiko när fisken högg och klarar den IGFAs snårskog till regelverk så är det 67-åriga rekordet på 37,98 kilo slaget.

Fångstmannen Ricardo med rekordfångsten. Foto: IGFA

Fiskejournalen har sökt fångstmannen för en kommentar. Tidsskillnaden på nio timmar kan vara anledningen till uteblivet svar.

Du kanske även gillar detta