Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Ska den hugga eller inte? Att filma sitt fiske kan vara ruggigt spännande – och lärorikt. Foto: Andreas Liljegren
Så får du fram den djupa sanningen om ditt fiske

Somliga förlitar sig på slumpen, andra på erfarenhet, medans vissa vill maximera alla förutsättningar för att fisken ska hugga. Den som vill få pusselbitarna på plats kan göra som Andreas Liljegren och filma sitt fiske under vatten.

I det senaste numret av Fiskejournalen har vår medarbetare Joakim Åberg träffat just Andreas Liljegren, som är något av en Youtube-kändis inom fiskekretsar.

Andreas tillhör gruppen som inte förlitar sig på slumpen, utan tvärtom vill analysera sitt fiske på riktigt nära nivå för att förstå varför fisken hugger – eller inte hugger. Detta gör han genom att filma händelseförloppet under vatten, och bättre lära sig hur betet ska presenteras och vilken färg som passar bäst under de givna förutsättningarna. Här finns kort sagt många svar för den som vill ta sitt fiske till nästa nivå – alltså nivån under ytan.

Spana in både filmen här, samt läs den fördjupande artikeln i det senaste numret av Fiskejournalen.

Missa inte heller denna fångst:

Hoppsan – får lax under abborrfiske i Kungsbackaån

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Holm
Håll utkik efter den stulna båten. Foto: Privat
Efterlysning: Sportfiskebåt stulen

En välutrustad sportfiskebåt stals i Tumba söder om Stockholm mellan den 31 juli och 10 augusti, och nu uppmanas sportfiskare hålla utkik och komma med tips.

Modellen är en Mako 19 CPX med en 200 hk Evinrude och stals stående på en trailer med registreringsnummer YDE604 hemma hos ägaren i Tumba. Båten är försedd med dekaler på sidorna där det står Team Sportfiskeprylar. Båtens skrovnummer är US-BUJ95672E717 och den är av 2017 årsmodell. Motorn har motornummer 05498527 och är av 2018 års modell. Värdet på båten uppskattas till 600 000 kronor.

Tips lämnas via Larmtjänst.

Du kanske även gillar detta