Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige
Så har det gått för Östersjölaxen i år

Från Torneälv i norr till Mörrumsån i söder. Sportfiskarna laxexpert Glenn Douglas har sammanställt årets uppgångar av Östersjölax i de olika älvarna.
Den intressanta redogörelsen är baserad på resultat från fiskräknare i vildlaxälvarna över hela Sverige.
Hela listan kan du läsa här.  Där kommenterar också Glenn Douglas resultaten. Sportfiskarna konstaterar att det sammanlagt har varit ett positivt år – men att resultaten varierar.

”Vad som är det uppenbara nu när laxen återkommer till våra älvar är att det är viktigt att alla förvaltningsorganisationer måste vara förberedd på att förvalta resursen”, skriver föreningen i texten på sin hemsida och fortsätter:
”Mer resurser och professionalism bland lokala förvaltningsorganisationer är viktigt om vi ska ta tillvara de möjligheter som den återkommande laxen erbjuder”.

Anton Rosander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta