Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
”Smarta” Spydro filmar huggen

Sportfiskekameran Spydro uppges vara den första ”smarta” fiskekameran för undervattensbruk, genom att den automatiskt spelar in allt spännande som händer och skickar filmerna direkt till din mobil. 

Många har upptäckt hur kul det är att filma fisken när betet attackeras. Ett flertal kameror finns på marknaden och snart kommer sannolikt ytterligare en. I alla fall om Spydros satsning via Kickstarter blir framgångsrik. Spydro finns alltså inte i butik än, utan kan i nuläget bara förbeställas via Kickstarter.
– Spydro är unik genom att den automatiskt spelar in korta videosekvenser när fisken hugger och sänder dessa till din telefon. Det gör att du inte behöver flytta över minneskort från kameran och leta igenom långa sekvenser för att hitta huggen, säger Edan Canning som är marknadschef på Spydro.

Kameran placeras enkelt på linan och aktiveras så fort den kommer i vattnet. Förutom den automatiska inspelningen av huggande fisk kan den även live-streama, insamla data om fiskevattnet, logga dina fiskepass och redigera filmerna så att de enkelt kan delas på sociala medier.

Den 14 centimeter långa kameran filmar full-HD i 1080, väger 85 gram och har en trådlös räckvidd på 90 meter.

https://www.youtube.com/watch?v=FmzJoltFwAQ

Läs mer om produkten här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Robert Westin
Torsken är en populär sportfisk. Kommer Havs- och vattenmyndighetens förslag att räcka? Foto: Anders Holm
Ytterligare förslag skall hjälpa torsken

Läget för den svenska torsken är allvarligt och så har det varit under en längre period. Nu har Havs- och vattenmyndigheten kommit med ytterligare förslag om hur torsken skall kunna räddas.

Fiskejournalen har vid flertalet tillfällen rapporterat att statusen för torsken i Östersjön är dålig. Det finns ett undantag i utveckling. Det är för torskbeståndet kring Ålandshav.

Även torskbestånden som finns vid Västkusten är hotade. Havs- och vattenmyndigheten föreslår nu flera olika åtgärder för att hjälpa den svenska torsken på traven.

– Förslagen handlar om att komma till rätta med den mångfald av bakomliggande orsaker, som gör att torsken mår så dåligt. Det handlar både om förslag som kan ge snabba resultat och förslag som kan komma åt underliggande problem så som klimatförändringar och döda havsbottnar, säger statssekreterare Gunvor G Ericson till SVT.

Några av förslagen är skonsammare fiske, åtgärder mot övergödning, minska förekomsten av spöknät och att minska skarv- och sälbeståndet i områden där torsken är svag.

Du kanske även gillar detta