Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige
Vilken teknik är bäst för den danska öringen? I Seatrout Battle 2 får vi kanske svaret? Foto: Michael Paszkowski
Spinn vs fluga i dansk öringkamp

Den danska kusten utgör perfekta jaktmarker för hungriga blänkare. Snart kan vi avnjuta hoppande fiskar och tjutande rullar när flugfiskare möter spinnfiskare i årets Seatrout Battle!

Havsöringsfisket på Fyn är vida känt och därför en lämplig plats för uppgörelsen av årets Seatrout Battle. De båda tvåmannalagen följs av varsitt filmteam under fyra dagar, så chanserna till härliga fajtscener är stora. Den svenska flugfiskaren Peter Alexandersson utgör halvdelen av flugfsketeamet. Övriga tre deltagare är Claus Eriksen, Lars Kyhnau och Thomas Hansen. Vilka som vinner återstår att se, men trailern ser lovande ut för bägge lagen!

Årets säsong består av fyra avsnitt och det första visas här den 1 februari.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta