Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
Sportfiskedagar på Ljungby Fishing

Den 10-11 maj blir det ett fullspäckat sportfiskeprogram i Ljungby Fishings lokaler. Besökare kan se fram emot mängder av prylar, spännande föredrag och generösa rabatter i butiken.

Ljungby Fishings sportfiskedagar börjar bli en uppskattad tradition. Årets evenemang är det fjärde i rad och utbudet är större än någonsin.

”En folkfest numera”

– Sportfiskedagarna har blivit en återkommande tillställning under Kristi Flygare på Ljungby Fishing. Under dagarna fyller vi butiken till max och firar in säsongen med mängder av fantastiska erbjudanden. Rea på allt! Föreläsningar, sportfiskebåtsutställning, mängder med leverantörer och sportfiskeprofiler som delar med sig av kunskaper och tips om produkter. En folkfest numera, hälsar Pontus Bengtsson på Ljungby Fishing.

Träffa storfiskaren Pontus Bengtsson på Sportfishing Ljungby.

En höjdpunkt för alla abborrfrälsta lär blir Jörgen Larssons föredrag klockan 17:00 på torsdag den 10 maj. Ungdomar kommer in gratis och vuxna får en en goodiebag från Westin vars värde motsvarar biljettpriset.

Läs mer om programmet här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket är nu godkänt för friskvårdsbidrag. Foto: Robert Westin.
Sportfiske godkänt för friskvårdsbidrag

Efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen så konstaterar nu Skatteverket att sportfisket också är godkänt för friskvårdsbidrag.

Nu utökas aktiviteter som kan bekostas av friskvårdsbidraget. Dom nya domarna innebär att sportfiske och andra naturupplevelser ingår. Bidraget kan användas för startavgifter i fisketävlingar, hyra av fiskeutrustning, kursavgifter och fiskekort.

– Äntligen! Att sportfiske är en friskvårdsaktivitet har det aldrig varit någon tvekan om för oss 1.6 miljoner svenskar som fiskar varje år. Det är nu mycket glädjande att äntligen få beskedet att kostnaden för fiskekort är berättigade till bidrag, säger Thomas Abrahamsson som driver iFiske.se, till Fiskejournalen.

Nytt är också att mer avancerade kurser ingår. Att deltagaren tränar sina färdigheter är inget hinder för skattefritt friskvårdsbidrag, så länge aktiviteten också ger motion. Det är inte heller något hinder att det krävs särskild utrustning, om den går att låna eller hyra.

– Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Nu gäller det även fritidsaktiviteter med inslag av motion. Det centrala är att motion skall ingå. Om man hyr en fiskeguide för ett fiske i fjällen så ingår motion efter som att man vandrar efter vattendraget. Men om man hyr en fiskeguide där man sitter i en båt en hel dag så är min bestämda uppfattning att motion inte ingår och då kan man inte heller använda friskvårdbidraget, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till Fiskejournalen.

Friskvårdsbidraget kan inte användas för att köpa utrustning eller för att betala personliga medlemsavgifter i föreningar eller andra sammanslutningar.

Det kan heller inte användas för att hyra redskap för aktiviteter på egen hand, alltså om man organiserar fisket själv. Men om man köper en organiserad aktivitet där motion ingår så får man använda friskvårdsbidraget, till exempel vid en fiskekurs eller ett guidat fiske där vandring ingår.

Du kanske även gillar detta