Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige
Marcus Stenbrand eller Stonefire Lures, bjuder på en workshop i hårdbeten ombord på Fiskekryssningen.
Stonefire lures håller workshop

Svenska betesbyggare är en community för alla som bygger beten eller som vill lära sig att bygga beten. På Fiskekryssningen 4-5 februari, kommer de ha ett eget rum dit alla är välkomna och Stonefire Lures bjuder på workshop.
Under Fiskekryssningens söndag, kommer betesbyggargänget att ha öppet för besökare hela dagen. Bland annat kommer Marcus Stenbrand, som representerar Stonefire Lures, att hålla workshop om att bygga hårdbeten.
– I min workshop vill jag belysa det roliga med att bygga beten och visa processen från planka till ett färdigt bete, säger Marcus.

Annons
– Jag delar med mig av tips och råd och mitt eget tänk runt varje moment. Tanken är att vi tillsammans ska föra en diskussion. Deltagarna kommer även att få vara aktiva i vissa övningar om de vill. Alla kan haka på, ha kul och lära sig grunderna!

I min workshop vill jag belysa det roliga med att bygga beten och visa processen från planka till ett färdigt bete.

Dessutom kommer det att hållas en tävling i samband med workshopen. Deltagarna får gissa vikten på en modell och kan vinna ett fint bete.
Till betesbyggarworkshopen behöver man inte anmäla sig, utan kan bara droppa in och slå sig ner och när Marcus har samlat en grupp, så kör han sin workshop. Från Svenska Betesbyggare finns även Kricke K-H Lures, Peter Dahlström, Matthew G. Haug, Esko Ikäläinen, Kjell ”Gruffdraget” Bohlin, Loobi Lures och massa andra duktiga byggare.
Även Björn Nettbladh från Nettel Baits och hans skånska betesbyggarkollegor finns ombord  samt Bait Love som visar årets bästa gäddbeten.
Läs mer om Stonefire LuresFacebook eller Instagram. Fiskekryssningen bokar du på www.fiskekryssningen.se

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige
Satsning på svensk matfisk: Braxen i stället för laxen

Braxenburgare och rökt braxen. Kan det vara något? Ja, absolut tycker flera aktörer som nu försöker få mer vit fisk på svenskarnas tallrikar.

Kan braxen ersätta laxen – och är det rent utav nästa delikatess från exempelvis Bottenviken? Det är frågan som Länsstyrelsen i Norrbotten ställt sig med anledning av ett svensk-finskt forskningsprojekt. Braxen, mört och id betraktas av många som skräpfisk, men projektet målsättning är att kolla om det är möjligt att utveckla gångbara livsmedelsprodukter av dessa fiskar. Det hela är ett samarbete mellan bland annat Sveriges lantbruksuniversitet och fiskeföretaget Guldhaven Pelagiska i Kalix.

I Finland och flera sydeuropeiska länder finns redan braxen på menyn som en uppskattad matfisk.

Annons

Nu får satsningen i Norrbotten sällskap i förarhytten av projektet ”Fiskresurs”, där bland annat Länsstyrelsen i Stockholm deltar. Det handlar om att utnyttja resurserna i exempelvis Mälaren och Stockholms skärgård, där det annars är mest vanligt att den yrkesfiskade braxen blir fiskmjöl. Det ska lanseras nya tekniker för att rensa bort braxens alla ben, och det snackas nya maträtter som exempelvis ”braxburgare”.

Vattnas det i munnen på er läsare?

Nja, vi förstår om ni är skeptiska.

Men enligt flera sportfiskare som Fiskejournalen frågat så är braxen rätt tillagad en delikatess – åtminstone om den kommer från ett förhållandevis friskt vatten. I det kommande numret av Fiskejournalen har vi låtit en expertpanel tycka till om braxen som matfisk. Missa inte det!

Missa inte heller denna läsning:

https://www.fiskejournalen.se/sa-far-du-fram-den-djupa-sanningen-om-ditt-fiske/

Du kanske även gillar detta