Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige
Stor dramatik när tre fiskare räddades på Vättern

Ytterligare en dramatisk olycka har ägt rum under fiske på Vättern. På lördagen hamnade tre män i sjönöd, och det kunde slutat riktigt illa om inte en räddningshelikopter hunnit dit.

Det är bara drygt en månad sedan en man omkom under en fisketur på Vättern utanför Motala, efter att dennes båt sjunkit. På lördagen gick larmet igen – men den här gången krävdes dessbättre inget liv.

Det var tre personer ombord på en mindre sportfiskebåt som hamnat i sjönöd utanför Borghamn, söder om Vadstena. Enligt uppgifter till Aftonbladet larmade de första gången vid 10.55, på grund av problem med styrningen. Drygt 20 minuter senare larmade de igen om att de tog in vatten. Sjöfartsverkets skickade iväg en helikopter från Göteborg, och den hann precis vinscha upp de tre männen innan båten sjönk. De uppgavs vara chockade av händelsen men i övrigt fysiskt oskadda.

Läs fler artiklar om säkerhet i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/se-upp-med-isarna-forradiska-pa-manga-hall/

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta