Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige
Storsej i Sydnorge

Sejfisket i Oslofjorden kan stundtals vara lysande och varje år fångas det fisk i tiokilosklassen. Bästa tiden för detta fiske är september och oktober.
Oslofjorden är stor och djup och har tidigare varit ett smått fantastisk sportfiskevatten. Den stora sejen finns fortfarande kvar och vill du uppleva actionfiske på rimligt avstånd hemifrån är Drøbak några mil söder om Oslo rätt ställe att utgå i från. Mitt inne i samhället finns ett område i fjorden som kallas för Mølla. Här är djupet drygt hundra meter och den stora utmaningen är att hitta vilket djup sejen befinner sig på för dagen. Hittar du rätt kan det bli storfångster, förutsatt att du har en linräknare så att snabbt kan vara tillbaka på rätt djup. De flesta fiskar med agn men helt säkert finns det andra minst lika effektiva metoder.
Sjösättningsramp finns både i hamnen och vid småbåtshamen några kilometer längre norr ut. I småbåtshamnen är det dessutom gott om parkeringsplatser.

Anders Nicander

På hösten finns det möjlighet till storsejfiske i Oslofjorden. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige
67 år gammalt världsrekord kan vara slaget

IGFA berättar att världsrekordet på vit havsabborre (white seabass) kan vara slaget. Det är sportfiskaren Ricardo Reyes Martinez som ligger bakom fångsten som togs från land sydväst om La Paz i Mexiko.

För oss skandinaver så är arten white seabass, eller Atractoscion nobilis som den heter på latin föga känd. Men i USA och Mexiko så är fisken omtalad som en av de vassaste sportfiskarna. Nyligen lyckades mexikanaren Ricardo Reyes Martinez med kraftprovet att ta den största vita havsabborren någonsin, en best på imponerande 39,9 kilo. Blir fisken godkänd hos IGFA så innebär det både nytt All-Tackle-rekord och nytt 30-punds linrekord (för män), på en och samma gång.

Ricardo ”surfcastade” från stranden sydväst om staden La Paz i Mexiko när fisken högg och klarar den IGFAs snårskog till regelverk så är det 67-åriga rekordet på 37,98 kilo slaget.

Fångstmannen Ricardo med rekordfångsten. Foto: IGFA

Fiskejournalen har sökt fångstmannen för en kommentar. Tidsskillnaden på nio timmar kan vara anledningen till uteblivet svar.

Du kanske även gillar detta