Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige
Strålande Norgefiske

Nyss hemkommen från Nordic Sea Anglings kamp på Sörøya berättar havsfiskeprofilen Patrik Möller om härligt fiske i havsfiskeparadiset Nordnorge. Mest spännande fisken – en riktigt stor fläckig havskatt –  kom upp i kompisgängets båt.
Torsk i vikt upp till 28,35 kilo, hälleflundra på 190 centimeter och ”vanliga” havskatter i vikt upp till 12 kilo fångades av de olika båtlagen den vecka Patrik tillbringade på kampen. Patrik berättar också om en grym trippel med en större kungsfisk på 7 kilo och två på 5 kilo.
Häftigaste fångsten, i form av en fläckig havskatt på fantastiska 17,1 kilo, togs av Roger Lindberg.

Anders Nicander

Roger Lindberg med den näst största havskatt som tagits vid Nordic Sea Anglings kamper i Nordnorge. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige
Bosse Teuchler med svenska rekordet på färna. Det här är Bosses tredje färna över tre kilo. Foto: Sportfiskarnas storfiskregister.
Nytt svenskt rekord på färna

Bosse Teuchler är från och med nu en krönt färna-kung. Det nya rekordet på 3605 gram piskar det gamla med nöd och näppe, endast 25 gram skiljer fiskarna åt.

De första dagarna i maj besökte Bosse Svartån. En plats som huserar stora färnor, det vet den insatte. Meningen med trippen till Svartån var att tillsammans med andra fiskeintresserade familjemedlemmar satsa på stor färna. Uppenbarligen gick satsningen hem, men vägen dit var både slingrig och hal.

– Jag hade med mig både bröd, korv, räkor, kräftor och ost. Det var väldigt glest mellan nappen, Ett par napp första kvällen som resulterade i en fin hona på 2 710 g medan Janne och Loke bommade. På morgonen bytte jag ställe och fiskade grunt i strömmen med bröd – det resulterade i en färna på 2 820 g.
Jag fick inget mer den dagen, men Loke fick två kilosfärnor. Senare på kvällen vid 23 00 så fick jag en på 2 400 gram och en halvtimme senare kom hugget jag drömt om. Fisken rymdes knappt i håven. Det var en olekt hona, fullkomligt smällfet och grov över ryggen. Otroligt vacker utan en enda skavank, berättar Bosse för Sportfiskarnas Storfiskregistrerare Nicka Hellenberg

Den stora fisken visade sig vara en fullträff. 61,5 centimeter lång, 42 centimeter runt magen och otroliga 3605 gram, och det bästa av allt – ett nytt svensk rekord.

Färnan är Bosses tredje över trekilosstrecket vilket bara det är en bragd.

Vi på redaktionen lyfter fiskemössan och skickar iväg ett rungande grattis.

Registrerade storfiskar och sportfiskerekord hittar du på: Storfiskregistret

Mathias Arnham

Du kanske även gillar detta