Just nu:
Annons
Annons

Nyheter

7 månader sedan Sverige
Tyck till – varför rapporteras inte fler storfiskar in?

Är det inte längre lika intressant att registrera sina storfiskar? Det är frågan som bland annat Sportfiskarna ställer sig i årets upplaga av Novemberdebatten. Och vad beror det i så fall på?

Sportfiskarnas storfiskregistrering är inte bara en institution inom svenskt sportfiske, utan även en kunskapsbas som många har nytta av. Men vad händer om sportfiskare inte längre rapporterar in sina storfångster? Det är en av frågeställningarna som Sportfiskarna lyfter i Novemberdebatten, där de uppmuntrar sportfiskare att tycka till om storfiskregistreringen och dess regelverk.

Antalet anmälda fiskar är ungefär samma som vid den här tiden förra året, men de två senaste åren har anmälda och godkända storfiskar sjunkit lite jämfört med hur det såg ut för fem år sedan.

– Det kan vara en slump, eller så ser vi ett något avstannande intresse för att registrera sina storfiskar, konstaterar Nicka Hellenberg som är ansvarig för storfiskregistret.

En av anledningarna som tidigare debatterats är kravet på att behöva ange fångstplats, men det kan också handla om att folk får uppmärksamhet i andra forum, som sociala medier eller … ja kanske Fiskejournalen.

– Jag har full förståelse för om man i vissa fall inte vill berätta för hela världen var en fisk är fångad någonstans. Och man kan ju åtminstone ställa sig frågan om det blivit viktigare att synas i andra forum, säger Nicka Hellenberg.

Så en fråga är alltså: Om man använder storfiskregistret för att skaffa kunskap – bör man rent solidariskt bidra lite också?

Gå in och debattera i konstruktiv ton på Sportfiskarna!

Missa inte heller denna läsning!

https://www.fiskejournalen.se/fyra-over-11-kilo-pa-en-dag-for-fiskejournalens-expert/

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige
I området kring Stavreströmmen lufsar det en björn just nu.
Varning för björn vid känd fiskesträcka

Gimån i Jämtland är en av landets mest populära fiskeälvar. Just nu är det inte bara ivriga flugfiskare som patrullerar längs stranden, utan även en björn.

Det är Övre Gimåns Fiskevårdsområde som skickar ut en varning till både fiskare och andra besökare i området. Det har nämligen påträffats färsk björnspillning efter den gula sträckan i Gimån nedströms Gimårasten, och björnen har även varit uppe vid sjönacken på den västra sidan.

”Var försiktig. För att minska risken för dig/er så lämna absolut ingen mat framme vid vindskydden eller på annat sätt så att björnen får vittring på det. Rapportera till oss om du ser något”, hälsar Övre Gimåns Fiskevårdsområde.

Tillsynsperson den här helgen är Hans Nordin och han nås på 070-380 48 75. Nästa vecka är det Staffan Nilsson som har fisketillsynen, 070–1303844.

Du kanske även gillar detta