Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Fiskejournalen
Var med och gör Sveriges bästa sportfiske- och jakttidningar!

Jakt & Fiskejournalen AB söker en redaktionell koordinator till vårt kontor på Hedeforsbruk i Stenkullen.
Vi samlar Sveriges största fristående jakt- och fisketidningar under ett tak. Förlaget förvaltar de mest populära jakt- och fiskesidorna på webben, och magasinen Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten, Jaktjournalen och Allt om flugfiske.

Om rollen:

Du kommer driva nyhetsarbetet på Fiskejournalen.se och samarbeta med Jaktjournalen.se. Du letar nyheter, genomför telefonintervjuer och publicerar på web.
Du planerar tidningarna Fiskejournalen, Jaktjournalen och Jaktmarker & Fiskevatten tillsammans med chefredaktörerna.
Du korrekturläser artiklar och bearbetar bilder.
Du har daglig kontakt med layoutavdelningen och kvalitetssäkrar magasinen.

Vem söker vi?

Tjänsten passar dig som är ansvarstagande och har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt. Du besitter en god kommunikativ förmåga och har en lösningsorienterad läggning. Du har lätt till samarbete och har eget driv och initiativkraft.

Utbildning/erfarenhet

Du har en journalistutbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet.
Du kan bildbearbetningsprogram och CMS motsvarande WordPress.
Du har ett intresse för sportfiske och jakt.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start under hösten 2020. Vi tillämpar provanställning under sex månader.
Vi gör löpande urval och välkomnar din ansökan snarast, dock senast den 21 Augusti.
Ansökan skickas till: maria.bagge-fagerback@svenskamedia.se
Läs mer om våra titlar på: jaktochfiskejournalen.se

Relaterad nyhet från din region
2 dagar sedan Sverige Anders Holm
Ulf Hemgren, Tomas Lennström, Stefan Hising, Joakim Olsson och Anton Hising försöker rädda laxar som blivit instängda. Foto: Joachim Eriksson
1600 laxar räddades i Älvkarleby

Ett åskoväder i slutet av juli fick en säkring i Älvkarleby kraftstation att slå ut, vilket ledde till att luckorna öppnades och Dalälvens leksugna laxar tog tillfället i akt att simma upp i fallet men för att sedan fastna i en stor grop. Då inleddes en räddningsinsats för laxarnas liv.

Omkring 15 personer – anställda, frivilliga och fisketillsyningsmän – drog igång en räddningsinsats för att fånga in och bära tillbaka de instängda fiskarna till älvfåran, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall. Totalt kunde 1600 laxar, med en medelvikt på omkring 6 kilo och något exemplar uppåt 20 kilo, räddas under den två dagar långa, men tuffa, insatsen.

– I den första svängen bar vi dem i bärsäckar en bra bit ner från gropen ner till utloppsrännan och det är ett väldigt tungt arbete. I gropen kunde vi sedan lägga ut notvarpar som vi drog ihop. Det kunde bli uppåt hundra laxar i en sådan not som vi drog  de fem, sex metrarna  ner till ådran. Totalt kunde vi rädda 1600 laxar på det viset. Om några dagar ska vi ta ett nytt tag i gropen och se om det är några kvar, säger Joachim Eriksson som jobbar Vattenfalls fiskodling i Älvkarleby i pressmeddelandet.

Du kanske även gillar detta