Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Värre vid Åland

Fiskbestånden i Ålandshav blir allt svagare. Nu är de så svaga att det drabbar turisfiskenäringen.
Abborre, gädda och gös har varit på tillbakagång under en längre tid. I år verkar det dessutom som det normalt så fina havsöringfisket också håller på att försvinna. Enskilt viktigaste förklaringen är att fisketrycket från yrkesfisket varit alldeles för högt. Vattnen kring Åland är dessutom hårt drabbade av övergödning vilket påverkar fiskbestånden negativt på flera sätt.
Anders Nicander

Nu börjar det bli problem med minskande bestånd av havsöring vid Åland.

Nu börjar det bli problem med minskande bestånd av havsöring vid Åland.

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Holm
Tjejmetet är en tradition i Göteborg sedan 1997. Foto: Getty Images
Dags för Tjejmetet 2020

På söndag, den 16 augusti, är det dags för Tjejmetet i Vallgraven, i Göteborg. På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer.

Tävlingen pågår vid Fiskekyrka mellan klockan 11-13, och anmälan kan göras på plats från klockan 09:30. I tävlingen får endast kvinnor delta, och det finns två tävlingsklasser – senior och junior. Utöver den individuella tävlingen finns även möjlighet att delta i lagtävling (minst 2 och max 4 personer).

På grund av den pågående pandemin begränsas deltagarantalet till 50 personer, enligt Tjejmetets facebooksida: ”Obs endast de första 50 deltagarna får var med, pga regeringens beslut om folksamlingar om max 50 personer!”

Majorna Sportfiskeklubb har arrangerat Tjejmetet sedan 1997.

Klicka här för mer information om Tjejmetet 2020.

Du kanske även gillar detta