Du som följer Fiskejournalen på Instagram har säkert redan deltagit i någon av våra återkommande pryltävlingar. Just nu kan du vinna världens fräckaste osthyvel och flasköppnare. " />
Annons
Vinn prylar i vår Instagramtävling! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Mathias Arnham
Visst skulle ditt kök se mycket bättre ut med dessa fräcka redskap?
Vinn prylar i vår Instagramtävling!

Du som följer Fiskejournalen på Instagram har säkert redan deltagit i någon av våra återkommande pryltävlingar. Just nu kan du vinna världens fräckaste osthyvel och flasköppnare.
Christian Asp (@pikecandy på Instagram) tillverkar egna beten, men har även tagit med betesbyggarhantverket in i köket genom osthyvlar och kapsylöppnare. Vem vill inte ha en gäddhyvel eller abborröppnare? Följ Fiskejournalen på Instagram och var med och tävla om Christians häftiga hantverk du med!

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Du kanske även gillar detta