Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
En stilla fisketur efter havsabborre förvandlades snabbt till något helt annat, när en tre meter vithaj fick smak för fångsten. Bild: Hap Farell
Vithaj chockar fiskare

Här ser du en fantastisk uppvisning av en krokad vithaj utanför den amerikanska östkusten. Förvånade turister kunde först se sin fångst ätas upp – och därefter syna en hoppande vithaj!

Den mäktiga uppvisningen ägde rum sex sjömil utanför Cape Cods milslånga sanddyner. Området har de senaste åren blivit hemvist åt allt fler vithajar och båtens kapten – Hap Farell – var nog den minst överraskade av hajens beteende – han har nämligen sett det tidigare!

Men aldrig förr har han filmat dramatiken, som mer för tankarna till makohajens spektakulära luftsprång.

Vithajen är fredad i området och bifångster måste befrias så snabbt och skonsamt som möjligt.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Robert Westin
Är du sugen på sej? Från den 15 juli får vissa svenskar åka till Norge för fiskesemester. Foto: Robert Westin.
Norge öppnar försiktigt upp gränsen för turister

Från den 15 juli gäller nya inreseregler till Norge. Många svenska lax- och havsfiskare har väntat med spänning på vad detta kommer att innebära. Fiskejournalen har svaret.

Fram till den 15 juli har det varit svårt att passera den norska gränsen. Få anledningar har gett grönt ljus för att passera gränsen. Två exempel har varit om man jobbar- eller om man äger hus i Norge.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 så har Norge valt att stoppa alla turister, till många svenska sportfiskares förtret.

Nu har den norska regeringen meddelat att man försiktigt kommer att öppna upp gränsen från den 15 juli. Även för turister.

På grund av smittspridningen i Sverige så har man bedömt att svenska som bor i Blekinge, Kronoberg och i Skåne är välkomna utan att behöva sitta i karantän.

Den norska regeringen påpekar att dom håller koll på läget och om smittspridningen skulle öka i något av dessa län så kan nya regler införas.

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för människor som vill turista i Norge.

Du kanske även gillar detta