Annons
Fångade rekordgädda med flugspö – så tung var den | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 vecka sedan Sverige Anders Lundin
Paolo Pacchiarini med sin trofégädda. Foto: IGFA/Privat
Fångade rekordgädda med flugspö – så tung var den

Var ska sleven vara om inte i grytan? Organisationen IGFA:s egen representant, Paolo Pacchiarini, har nu fått en enorm gädda godkänd som nytt världsrekord.

Vi understryker redan inledningsvis att det gällande världsrekordet på 25 kilo inte är hotat på något sätt, utan det handlar om rekord för linklass 10 kilo. IGFA meddelar att de granskat och godkänt fisken som Paolo Pacchiarini fångade 25 augusti, och den vägde 19 500 gram och var 138 centimeter lång.

Att det fångas 20-kilosgäddor i Italien och andra länder i Sydeuropa är ingen sensation, men det ska nämnas att denna gädda fångade på flugspö. Fångstplatsen uppges vara Centro Cadore Lake, Italien.
Fiskejournalen berättade förra året om fiskeguiden Enrico Pini, som fick en gädda på 134 centimeter med flugspö. Den historien kan du läsa om här!

Det svenska rekordet på gädda är från Vättern och lyder 21,07 kilo, och innehas av Fredrik Johansson från Enköping. Den storyn hittar ni här!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Holm
Flytvästar återkallas. Jula är återförsäljare för de tre till vänster och Bauhaus är återförsäljare för den högra.
Fler flytvästar återkallas

I augusti rapporterade Fiskejournalen om att Biltema återkallade flytvästar. Nu återkallas också flytvästar hos Jula och Bauhaus.

Det är uppblåsbara flytvästar från Marine Pool som återkallas för åtgärd. Anledningen till återkallelsen är att flytvästarna saknar låsmekanism som förhindrar att gaspatronen kan gänga ur och därför riskerar att inte blåsa upp sig. Återförsäljare för dessa flytvästar är kedjorna Jula och Bauhaus. Modellerna det gäller är Classic 150N och Aero plus 165N på Jula. På Bauhaus handlar det om räddningsväst automatisk nautic 150N (artikelnummer 4056459380121).

Berörda flytvästar är tillverkade före 2020 och tillverkningsår finns angivet på etiketten på flytvästens insida. Åtgärden är ett krav från Konsumentverkets enhet för produktsäkerhet och gäller för samtliga uppblåsbara flytvästar på marknaden. Ett beslut från EU-kommissionen 2019 gör att flytvästar som säljs måste ha säkrade gaspatroner. ”Många flytvästar hos konsument har dock fortfarande osäkrade gaspatroner” skriver Konsumentverket.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta